Reisverzekering afsluiten. Waar moet ik op letten?

Reisverzekeringen, als u op vakantie gaat is het erg handig om er één afgesloten te hebben. Een reisverzekering dekt over het algemeen alleen vakanties, geen zakenreizen. Een reisverzekering dekt de schade die u tijdens een vakantie hebt opgelopen. Het fijne van een reisverzekering is dat u bijvoorbeeld bij verlies van bagage of dure spullen geld terug kunt vragen bij de verzekering. Ook is er vaak 24 uur per dag een alarmcentrale waar u contact mee op kunt nemen wanneer u bijvoorbeeld een been breekt en per direct naar huis moet.

Verschillende soorten reisverzekeringen

Er zijn een aantal verschillende soorten reisverzekeringen. Laten we beginnen met de meest bekende.

De doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar van kracht is. Bij elke reis die de verzekerde maakt wordt hij/zij automatisch gedekt. De dekking begint bij vertrek en eindigt weer bij thuiskomst. Bij een reis binnen Nederland is er altijd een boekingsbevestiging nodig.

De aflopende/kortlopende reisverzekering

Deze reisverzekering wordt afgesloten voor de duur van slechts één vakantie. De dekking start op de ingangsdatum van de verzekering, maar dit kan niet voor vertrek zijn. De dekking van deze verzekering eindigt op de door u aangegeven einddatum of bij eerdere thuiskomst.

Naast deze twee soorten reisverzekeringen zijn er ook nog reisverzekeringen die bijvoorbeeld een stage reis of een werkvakantie dekken. Dit zijn speciale verzekeringen voor een extra lange tijd.

Annuleringsverzekering

Deze verzekering had u hier waarschijnlijk niet tussen verwacht, maar dit is een losse verzekering die handig is voor wanneer u gaat reizen. De annuleringsverzekering vergoedt (een deel van) de reiskosten wanneer de vakantie/het evenement afgebroken wordt. De vakantie/ het evenement moet dan wel gedekt zijn.

Welke reisverzekering heb ik nodig?

U denkt misschien nu “Leuk dat ik de verschillende soorten reisverzekeringen nu ken, maar welke heb ik nou nodig voor mijn vakantie?” Dat is een erg goede vraag! Het kiezen van de juiste reisverzekering is erg belangrijk, het kan u immers enorm veel kosten schelen. Daarnaast is het ook nog eens niet moeilijk om te kiezen welke reisverzekering het best bij uw reis past. U moet goed op een aantal punten letten en een aantal simpele stappen volgen.

Reisverzekeringvergelijker

Voor het afsluiten van een reisverzekering biedt onze reisverzekering vergelijker enorm veel hulp. Bij het kiezen van de juiste reisverzekering is het altijd belangrijk om te kijken wie u wilt verzekeren. Wilt u alleen een verzekering voor uzelf afsluiten, of ook voor uw partner en uw kinderen? Wanneer u dit hebt beslist hoeft u nog alleen maar de leeftijd en het geslacht door te geven.

Hebt u deze stap voltooid dan kunt u door naar de laatste stap, het kiezen van de soort verzekering. Hierboven is al uitgelegd wat voor soorten verzekeringen er zijn, nu kunt u de gewenste verzekering kiezen.

Gaat u voor een doorlopende reisverzekering of een kortlopende/aflopende reisverzekering? Hebt u deze stap ook voltooid dan kunt u verder naar het dekkingsgebied. Gaat u binnen Europa op vakantie of buiten Europa? Deze vraag is erg belangrijk want het verschilt per verzekering of de dekking ook buiten Europa geldt!

Na het invullen van deze eerste stappen gaat u verder naar de dekkingsperiode. Hoelang gaat u aaneengesloten op vakantie? Per verzekeringsmaatschappij verschilt de maximale reistijd, vul dit dus nauwkeurig in. Erg belangrijk is ook of u nog extra dekkingen wilt. Wintersporten, geneeskundige kosten, onderwatersport of automobilistenhulp zit vaak niet in het standaardpakket inbegrepen, denk hier dus goed over na. Uiteindelijk kiest u nog hoeveel contant geld u wilt verzekeren in geval van bijvoorbeeld diefstal en of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten of niet.

Vervolgens klikt u op “premie bereken” en krijgt u een overzicht van de verzekeraars die het beste bij uw wensen aansluiten. Klik op “Bekijken” voor meer informatie over deze verzekeraar, ook kunt u vanaf daar een verzekering afsluiten.

Wij van Bespaaraap.nl wensen u alvast een veilige en fijne vakantie!